Novosti

KOMUNALNO KOTOR SPROVELO AKCIJU ČIŠĆENJA BEDEMA, UKLONJENO 50 VREĆA OTPADA

2023-05-16

29

Tekst: Biljana Marković
Foto: Komunalno Kotor DOO, B.M.

„Komunalno Kotor“ DOO je u prethodnom periodu realizovalo brojne aktivnosti na terenu.
Koordinatorka Službe tehničko-operativnih poslova Jelena Radunović, za Radio Kotor kaže da je građevinska operativa bila angažovana na Prčanju, gdje je kod mjesnog groblja uklonila oko 25 kubika kabastog i komunalnog otpada.

„Molimo građane/ke da više ne odlažu svoj otpad na toj lokaciji, jer se kontejner nalazi u neposrednoj blizini, pored magistrale. To je mnogo jednostavnije, a i ljepše za cijelu okolinu. Uklonjen je i otpad koji se nalazio pored kuće Iva Visina na Prčanju. Tu smo reagovali po prijavi grupe građana/ki. Ta lokacija je očišćena, a svi bujični kanali na tom potezu su redovno čišćeni i kontrolisani“, naglašava Radunović.
Dodaje da je realizovana i akcija čišćenja bedema tokom koje je sakupljeno preko 50 vreća otpada.

„Formirana radna grupa, koju čine predstavnici nadležnih sekretarijata i opštinskih službi, prethodno je prilikom obilaska bedema konstatovala brojne deponije. Bedemi se sada redovno održavaju. Imamo radnike koji su zaduženi samo za njihovo čišćenje i održavanje. Vjerujemo da takvih situacija više neće biti i da ćemo svim posjetiocima poslati ljepšu sliku“, navodi Radunović.

Veoma aktivna je bila i Služba zelenila. Budući da u ovom periodu godine vegetacija buja, područja pojedinih naselja do sada su košena tri puta.
„Završeno je košenje magistralnog pojasa od tunela Vrmac do Lastve Grbaljske i dionice od krivine Dončić do Trojice. Na mnogim lokacijama u kontakt zoni Starog grada posađeno je sezonsko cvijeće kako bismo oplemenili prostor. U narednom periodu planiramo sadnju na još nekim lokacijama. Na muljanskoj rivi intervenisano je na vraćanju u prvobitni položaj palme koja je bila nakrivljena“, precizirala je Radunović.
Poziva građane/ke da svaku sličnu situaciju prijave kako bi preduzeće blagovremeno reagovalo.

„Želimo da zaštitimo palme kako ne bi došlo do njihovog oštećenja. Veoma su nam značajne, uzimajući u obzir problem koji imamo sa njihovim obolijevanjem od crvenog surlaša i na redovno prskanje“, poručila je Radunović.

Zahvaljujemo bračnom paru Džej i Oliveru

2023-05-29

4

Sakupljanje otpada na dionici od Trojice do 13-te kanice

2023-05-25

11

Radnici u Službi "Građevinska operativa" završili su sa košenjem i čišćenjem kanala Kaluža

2023-05-25

9